Itaab

”Vill inte hålla på och trassla”

Vem har köpt telefoner? Har backuper gjorts? Vem fixar skrivaren? Innan företaget Itaab tog hjälp av Björnberg IT-partner bestod det mesta av hemmabyggda lösningar, ett sammelsurium med mycket intern frustration.

Nu har de tecknat ett helhetsavtal och kan pusta ut.
”Nu har vi en intern IT-avdelning, utan att ha behövt anställa någon.”

Itaab tillverkar metallundertak för olika typer av byggprojekt, i alla tänkbara utseenden – ofta till offentliga miljöer. Det är de proffs på. Att installera datorer, hålla koll på telefoni, backuper och mecka med kopiatorer lejer de gärna bort.

– Tidigare hade vi en hemmabyggd lösning, personalen köpte egna datorer, en kompis eller kollega hjälpte till att installera dem och ingen visste riktigt vem som hade köpt vilka licenser eller vilka backuper som hade gjorts. Det var så många leverantörer och ett enda sammelsurium, berättar vd Mattias Brink.

Vilket ledde till…

– … oerhört mycket intern frustration och bekymmer. En gång fick vi in virus på servern eftersom vi inte hade koll på virusskydd. Hela servern låstes och offerter och dokument tappades bort. Det var struligt i flera månader och det tog lång tid att komma på banan igen.

Men så tog ni hjälp?

– Ja, vi bestämde oss för att ta ett helhetsgrepp och avlasta organisationen för att kunna fokusera på verksamheten, många gånger blev IT-utrustningen dagens arbetsuppgift. Vi behövde helt enkelt samla ihop allt och ge en partner det helhetsansvaret.

Nu har ni ett fullserviceavtal, vad är det bästa med det?

– Att så fort vi har en IT-fråga kan jag som vd säga ring Björnbergs! Jag behöver bara lägga någon sekund på det. Vi har en intern IT-avdelning, utan att ha behövt anställa någon.

– De är dessutom ett lokalt och nära företag som har lärt känna oss. De fattade direkt vårt problem, det kändes toppen från början. ”Det här kommer funka”, tänkte jag.

Och det funkar?

– Ja verkligen. Vill man inte hålla på och trassla med det själv rekommenderar jag att ta den här hjälpen.

Fler kundcase

Service och support

– alltid nära

Ring oss: 019 - 500 17 00 Fjärrsupport (Windows) Fjärrsupport (Mac)
Kontakt
Kryssrutor